Ukemeny

Ukemeny uke 9

Da er vi i gang med de første bildene til kokeboka, og dagene forsvinner. Ble ikke veldig mye vinterferie på Filmfyren og meg. Jeg skriver oppskrifter så blekket spruter innimellom planleggingen av formen på boka. Hva skal med? Hva skal ut? Funker denne oppskriften, da? Nei, faen! Det stemmer jo ikke! Konsistensen er helt på trynet. Hva skjedde her? Den må testes igjen!!

Én ting vet jeg med sikkerhet: Det tar alltid lengre tid enn først antatt.

Og min største frykt? At oppskriftene ikke er 100% perfekte. At noe skal gå galt når dere prøver dem hjemme, forventningsfulle og sultne. Det er mitt aller største mareritt. Det hjelper ikke med fine bilder og pen styling, hvis oppskriftene ikke er spikra. Jeg vet at maten smakte godt på mitt eget kjøkken da jeg laget den, og jeg vil at den skal smake like godt hjemme hos den som står med oppskriften på kjøkkenbenken og gleder seg til noe digg å spise.

Image is nothing, taste is everything.

Her er ukemenyen for en ny arbeidsuke 🙂

img_4731.jpg

MANDAG: En av mine favoritter fra kokeboka Kjøttfri Mandag: Indisk Parippu, som er linser kokt med kokos og krydder.

img_4292.jpg

TIRSDAG: Vi må jo ha skrei, og her er skreien servert med søtpotetmos, bacon og persillesaus. 

img_7209.jpg

ONSDAG: Grønnsakskrise i Europa, sier de. Dårlig vær sydpå gir mindre grønt til oss her nordpå. Jaja, vi får kaste oss over de norske rotgrønnsakene, da. Ovnsbakte rotgrønnsaker med asiatisk dipp.

img_3796.jpg

TORSDAG: Superenkelt og himla godt med ovnsbakte poteter, røkelaks og hvitløksdressing.

img_6381.jpg

FREDAG: Gode pølser er godt! Chorizopølse servert med safranrisotto og fennikel er fredgaskos, det.

img_0914.jpg

LØRDAG: Bare å glede seg til svinekjaker  braisert i Madeira. 

img_3973.jpg

SØNDAG: Husk å vanne ut klippfisken! For i dag blir det ovnsbakt klippfisk med tomat, hvitløk, salvie og rosmarin. Servert med fluffy potetmos.

%d bloggere liker dette: