Ukemeny

Ukemeny uke 11

Forrige søndag fikk jeg spørsmål fra en venninne og følger, om jeg kunne lage en barnevennlig ukemeny for en med melkeallergi. Klart jeg kan! Jeg pleier ikke ta hensyn når jeg lager mat her hjemme, siden ingen har noen allergier, men jeg forstår godt at det kan være utfordrende å plutselig få en diagnose, og så skulle legge om kostholdet. Ikke minst når det er et barn.

Det betyr at denne ukemenyen ikke inneholder noen meieriprodukter. Om den er barnevennlig? Barn er like forskjellige som oss voksne, så jeg synes det er vanskelig å svare entydig på det. Men jeg har prøvd å unngå ingredienser som er regnet for å være sære eller spesielle i smaken. Alle rettene her er noe mitt eget barn spiser, og alltid har spist. Det er altså min målestokk for barnevennligheten 🙂

img_7234.jpg

MANDAG: De fleste barn jeg har laget mat til eller spist sammen med, liker indiske krydder. Ikke de kruttsterke, men de litt søtere med deilig aroma. Her er en superenkel indisk grunnsaus som kan tilsettes alt fra belgfrukter til fisk og kjøtt.

img_5550.jpg

TIRSDAG: Som alltid blir det fisk, og denne uka en byggrynspanne med laks, grønnsaker og karri.

img_38991.jpg

ONSDAG: Da blir det en tyrkisk linsesuppe som metter mer fordi den inneholder både bulgur og ris. Godt brød ved siden av!

img_4821.jpg

TORSDAG: Pastaskruer med salsicciapølse og grønnsaker er superenkelt og raskt å lage. Bare dropp parmesan på toppen, så er det melkefritt.

fisketaco5.jpg

FREDAG: Hvis det skal være taco, er det fint mulig å bytte ut kjøtt med fisk. Her er en fisketaco med hjemmelaget krydder og torsk, og fetaost på toppen. Bare dropp fetaosten og velg gjerne en annen type fisk hvis du vil.

stangehelkylling.jpg

LØRDAG: Helstekt kylling med sitronpoteter gjør seg selv i ovnen og er typisk helgemat.

img_0950.jpg

SØNDAG: En knallgod chili con carne trenger ikke være hot, så lenge den har dype og godt avrundede smaker. Dropp rømmeklatten på toppen, så er den uten melkeprodukter.

%d bloggere liker dette: