Da Spiselandslagets første ukemeny ble lagt ut sist søndag, var det tilløp til jubel. Veldig gøy. Ukemeny er poppis, men noen etterlyste å få menyen på fredager, ikke søndager, fordi de gjør storhandel på lørdager. Smarte og flinke folk 🙂

Om ukens meny:

Jeg sier det rett ut: jeg savner høsten. Ja, jeg vet det. Det mest normale er å glede seg over forlenget sommer og hetebølge i september. Men ikke dette kasuset her, altså. Hun ønsker seg frisk høstluft, ulljakke og romantiske spaserturer i høstløv og kastanjer, mens man slynger lange, myke sjerf rundt halsen og gleder seg over varm drikke fra termos. Dessuten har jeg sluttet å barbere leggene. Jeg trodde de skulle inn i strømpebukser, og jeg orker ikke engang nevne hvor dårlig stilt det er med «sommerføttene» i september…Jeg er klar for å dekke til alt, nå! Hvor vil jeg med dette? Egentlig bare si at det er umulig å vite hva man skal kle på seg, og om man skal diske opp med sommermat eller høstmat, når Moder Jord har PMS og et humør som skifter uten forvarsel.

Mandag er vi kjøttfrie og satser på gryteretthumør. Smaksrik og sunn gryterett med søtpoteter og bønner. Krydret i tacoland, og servert med quinoa. God start på uka. Denne kan du forresten lage søndag kveld, og bare varme opp på mandag etter jobb og skole. Like god (nesten bedre…) !

Tirsdag synes jeg skal feires med at det er krabbesesong. Krabbe er knallgodt og veldig enkelt å inkludere i en middag med pasta eller risotto. Her er en krabbepasta med litt fløte, safran (kan sløyfes), hvitløk og persille. Grønn salat ved siden av.

Onsdag blir det suppe, og siden det pågår en beteutfordring i matbloggersfæren, anbefaler jeg deg å bruke sesongens rødbeter og lage denne silkemyke rødbetsuppen med små, saftige svinekjøttdeigboller krydret med karve og dill.

Torsdag blir det ganske enkelt laks. Posjert, ikke bakt eller stekt. Jeg serverer laksen med dillristede poteter og persillerømme. + brokkoli. En familiefavoritt, må jeg innrømme.

Fredag vil jeg ha biff! Og den skal være god. Har du prøvd biff toppet med brie før? Deilig! Du kan selvfølgelig ha en hvilken som helst type poteter til, men jeg kjører det enkelt og serverer biffen bare med ruccola og knasende sprøtt potetgull.  

Lørdag er jeg i kosehumør og bjuder på meg sjæl og denne kyllinggryten med fløte, chorizo og sweet chili. Masse god smak i perfekt balanse.

Søndag vil jeg også ha krabbe. Det er nå de er på sitt beste, så det er bare å forsyne seg grovt. Jeg lager en risotto med krabbe, dill og sitron. Og da kan du gjerne servere en forrett også, i form av en salat med sesongens pærer, valnøtter og en god blåmuggost. 

Bakst: Ikke glem å lage noen gode, eltefrie rundstykker til helgefrokosten! Disse med kefir ligner mistenkelig på ciabatta.

Søtt og godt: Har du blåbær igjen? Lag denne svenske blåbærsuppen, og server den med en stor kule vaniljeis! Smaker godt uansett hva slags humør Moder Jord er i, med eller uten hår på leggene og avskallet neglelakk på tærne.

%d bloggere liker dette: