Ukemeny

Ukemeny uke 45

Åh, nå var det godt å få på plass en ukemeny her! Og jammen skal det spises godt den kommende uka. Med snøen og vinteren på plass utendørs, skal vi kose vårs litt ekstra, tenker jeg.

Mandag: Blås i at det er mandag, vi later som om det er fredag og tacobonanza på kjøkkenet! Med en burrito svulmende fylt med tex-mexbønner og alskens snadder. Kjøttfritt, så klart.

Tirsdag: Blir det denne saftige, kaldrøkte laksen med spinat, fløte og pasta. Nydelige råvarer og såååå enkelt å lage!

Onsdag vil jeg ha en rykende varm tyrkisk linsesuppe krydret med tørket mynte. Denne suppen har dessuten en god historie knyttet til seg…anbefalt lesestoff! 😉

Torsdag kan du diske opp med stekt laks med valnøtt- og tahinipesto, servert med rødkål og couscous. Sånn har du kanskje aldri laget eller smakt laks før? Det blir ikke siste gang, jeg lover. Knallgodt!

Fredag: Vi fortsetter den gode trenden denne uka, med taco uten kjøttdeig, og lager verdens fresheste, beste fredagstaco med fisk og hjemmelaget tacokrydder. Hvis barna til vanlig rynker på nesa av fisk, er taco en lur måte å ta innersvingen på dem på.

Lørdag må det bli en sånn trygg, kjær gryte med kjøtt, synes jeg. Så jeg går for kjakene på grisen denne gangen, og gammel klassiker her på bloggen: Svinekjaker braisert i Madeira-vin. Mmmm!!!

Søndag vil jeg ha gode pølser, og det med en risotto laget med Amarone. Du kan fint bruke en rimeligere rødvin, hvis amarone velter budsjettet ditt. Velg en kraftig, rund vin med smak av mørke og tørkede bær.

Bakst: Bak noen digge ostemuffins som du bare topper med enda mer ost!

Søtt: Til uka vet vi om det blir Hillary eller Donald. Spennende! Skal vi leve eller dø? Neida. Bak en ekte amerikansk pumpkin pie. Den smaker deilig uansett utfall av presidentvalget i USA.

%d bloggere liker dette: