Ukemeny

Ukemeny uke 39

Jeg må si det er ganske inspirerende for meg også, å sette sammen disse ukemenyene. Jeg finner igjen gamle skatter i bloggarkivet, som jeg selv burde tørke støv av og diske opp med på eget kjøkken snart.

Nå er det godsaker i sesong over alt i butikkene. Rotfrukter, sopp, fiken, lam, norske epler…La oss nyte dem nå mens de er her.

Jeg har lagt inn en liten film i denne ukemenyen, hvor du kan se hvordan jeg lager fersk tagliatelle. Oppskriften i filmen er med spinat og fløte, men oppskriften jeg anbefaler i ukemenyen, er i høstmodus med nøtter og sopp. Uansett, så er selve pastaen den samme. Å lage pasta er slett ikke vanskelig, og har du barn synes de sikkert det er kjempegøy å få være med. Det synes de i hvertfall her i huset, og vi blåser i om pastaen blir helt perfekt, så lenge alle har fått ha hendene sine med i prosessen 😉 Bare å børste støv av pastamaskinen du fikk til jul i forfjor.

Et par av de gamle innleggene har vinanbefalinger, og kanskje finnes ikke disse på polet lenger. Men da kan du jo notered deg navnet, og høre om de  dyktige folka på polet kan finne noe tilsvarende.

Mandag: Vi starter uka i vegetarverden, og gir sesongens rotgrønnsaker all den kjærlighet de fortjener, ovnsbakte med en crumble som også inneholder blåmuggost (kan byttes ut med annen ost hvis du har skeptikere rundt bordet)

Tirsdag: Det er lett å glemme at røkt fisk finnes, og denne røkte torsken passer perfekt sammen med kålrabistappe og eggesmør. Husmannskost og mormormat-aktig.

Onsdag: Fremdeles mye god blomkål i butikken som gjør seg strålende i en suppe med søtpotet, toppet med chorizo.

Torsdag: Jeg elsker lune potetsalater med mye godt oppi, og her serverer jeg en latterlig god og enkel variant til stekt laks.

Fredag: Burgerfredag med italiensk vri. Mens Skavlan pusser skoene sine, steker du burgere som er proppet med basilikum og mozarella som smelter inn i kjøttet mens det steker.

Lørdag: Sesongens lam kan få putre for seg selv i en eksotisk saus med et hint av aprikos og krydder fra Midtøsten.

Søndag: Med tid på en søndag er det topp å dra frem den gamle pastamaskinen! Denne tagliatellen med nøtter, fløte og sopp, finner du også i kokeboka mi.

Søtt: Lyst på eplekake? Lag denne med norske epler og aprikos. 

Bakst: Sunt og veldig godt eltefritt brød med mandler og linfrø.

%d bloggere liker dette: