Ukemeny

Ukemeny uke 41

Nå ble det ukemeny på en søndag denne gangen, og ikke på en fredag slik det pleier å være. Uka som gikk var hektisk som få. Vi er i gang med planleggingen av en ny kokebok og ferdigstillingen av nye episoder til Den Grønne Gren, også var vi på en tredagers pressetur til Sønderjylland i Danmark, med VisitDenmark. Fantastisk med så mange spennende og gøyale prosjekter, men så sviktet jeg dere på fredag. Beklager. Jeg må planlegge litt bedre til neste uke, så det ikke skjer igjen. For kommende uke blir like travel. Da skal nemlig Filmfyren og jeg i gang med enda et nytt prosjekt, som er å lage filmer i samarbeid med Mathallen i Oslo. Det gleder vi oss veldig til! 🙂

Håper dere finner noe godt å spise her, for uka som kommer!

Mandag blir det en av vegetarfavorittene hos Spiselandslaget, med fylte auberginer med ost og nøtterMmmm!

Tirsdag utnytter vi at de saftige, sprø og aromatiske norske eplene ligger i butikkhyllene, og gir dem plass i verdens beste fiskekaker, faktisk. Revet eple i fiskekaker, gjør kakene ekstra saftige. Jeg serverer dem med stuet spinat og kokte poteter.

Onsdag er blitt en suppedag midt i uka, og denne uka blir det en smaksrik paprikasuppe som metter godt når den tilsettes små pastaputer.

Torsdag blir det ryddet plass til en sitronrisotto toppet med reker, basilikum og hvitløk. Hvis du lager risotto en gang i uka, blir du ekspert til slutt, og du vil aldri se deg tilbake.

Fredag blir det amerikansk foran gullrekke, med innmari deilige tunamelts, som har fått et piff-opp med kapers og karri. Så latterlig enkel og digg fredagsmat! Trenger det etter en hektisk uke.

Lørdag må det bli en kosegryte med okse, vin og greske smaker. Den skal putre og bli perfekt mens vi selv gjør ingenting.

Søndag blir det lunt og godt med indiske kjøttboller i en tykk, krydret saus med kokos. Eller kanskje du vil prøve deg på tandoori-kylling? Eller begge? Da må du vel ha med en vegetarrett også, sånn som denne med poteter i krydret spinatsaus. Inviter venner og familie på en indisk søndagsmiddag i høstmørket 🙂

Bakst: Har du ikke prøvd å lage dine egne knekkebrød ennå? Hva venter du på! Det er jo så dødslett og godt! Og mye sunnere enn de du kjøper i butikken. Her er det fiber, mineraler, vitaminer og knas i hver bidige bit.

Søtt: Denne ostekaken som ikke skal stekes, men likevel smaker som en skikkelig ostekake, vet jeg at mange av dere kjenner godt. Det er nemlig et av de mest besøkte innleggene på bloggen hver eneste uke. Men her er den igjen, altså. Luringen. Så himla god, da!

%d bloggere liker dette: